Soffbord

De allra flesta soffbord är tillverkade av traditionella material som trä eller konstgjorda material som är tänkta att se ut som trä. Alla känner dock inte att detta är det bästa materialet för dem, och därför har det även börjat tillverkas soffbord av andra material. Detta beror delvis på att allt fler vill ha mer unika möbler där hemma, och utöver att experimentera med färger och former har man därför nu även börjat experimentera med udda material skriver man på soffborden.se.

Några av de material som man numera tillverkar soffbord av är bland annat:

  • Metaller, som kan vara obehandlade eller behandlade på olika vis, t.ex. ha slipats, målats eller något annat. Detta är ett perfekt val för alla som gillar en mer industriell och modern stil. Många soffbord tillverkade i metall är givetvis behandlade på något sätt för att de inte ska vara allt för lätta att skada vid bruk, men hur man kan hantera ett soffbord i metall kan variera en hel del.
  • Plast och plastblandningar, vilket är populära material även i andra sammanhang, eftersom plast inte bara är väldigt hållbart, det är även riktigt lätt att rengöra. Alla plastbord ser inte heller typiskt ”plastiga” ut, utan många som tillverkar möbler i plast idag gör det på ett sätt som inte ser allt för uppenbart ut. Gillar man dock den mer plastiga stilen finns det dock även varianter där det syns tydligt att det är just plast det gäller. T.ex. kan genomskinlig plast i olika färger vara ett trevligt alternativ för många.
  • Återvunnet trä, som förvisso också är trä, men ser väldigt annorlunda ut än vanligt trä. Många gillar därför denna look och väljer därför återvunnet trä eller andra återvunna material. Den stora fördelen med ett sådant val är i regel att man då ofta får något väldigt unikt på detta vis och ofta får vara ensam om det soffbord man har.
  • Marmor är ett annat populärt material för soffbord.
  • Tyg, vilket kanske låter knasigt men det är faktiskt allt fler som använder ottomaner och sittpuffar som en slags annorlunda soffbord. Detta är en charmig lösning, men tänk på att tyget i så fall bör vara behandlat på något vis för att inte få fläckar och liknande allt för lätt.
  • Glas, vilket inte är ett nytt fenomen i och för sig, för glasbord har funnits ganska länge. Idag ser dock soffbord i glas betydligt bättre ut än vad de gjorde på t.ex. 1980-talet, så många som förr aldrig hade kunnat tänka sig ett soffbord i glas har nu återupptäckt stilen.