Soffor

En väl vald soffa kan både öka komforten i ditt hem och ge det ett lyft utseendemässigt. Det råder därför ingen tvekan om att det är smart att lägga ned lite extra tid och möda på att välja rätt soffa. Detta gör man genom att för det första tänka igenom vad det är man egentligen behöver, och sedan testa sig fram. För att man ska kunna välja en bra soffa krävs det nämligen i regel att man både provsitter, provligger och klämmer på en soffa, åtminstone om man inte är bekant med soffan det gäller sedan tidigare.

 

Tänk så här för att avgöra era behov

Vad kommer ni att använda soffan till? Äter ni i den? Tar ni tupplurar i den eller ser ni mest på TV i den? Har du barn och tonåringar eller husdjur? Svaren på dessa frågor kommer i stor utsträckning att påverka vad den bästa soffan rent praktiskt är.

 

Givetvis måste du även fundera på hur många personer som kommer att använda soffan, både varje dag och när ni har gäster, för att du ska kunna veta hur många sittplatser ni behöver. Glöm dock inte att du förmodligen har vissa begränsningar gällande plats, så du måste även ta reda på vad dessa är genom att mäta den plats där du vill ställa din nya soffa.

Även utseendet är förstås viktigt, och för att veta hur den soffa du köper helst bör se ut bör du titta på omgivningen, dvs. hur resten av rummet där soffan ska ställas ser ut. Detta kommer att göra att du lättare kan avgöra vilken stil, färg (svart?) och form som passar bäst.


Tänk så här när du testar soffan

Då är du givetvis ute efter så hög komfort som möjligt, så gör allt du kommer att göra i soffan där hemma i den redan i affären för att se hur detta känns. Lägg märke till sittdjup samt armstödens höjd och utformning, då detta är det som brukar påverka komforten allra mest. Även ryggstödet på soffan måste vara tillräckligt långt för just dig, så hur högt ryggstöd man egentligen behöver beror förstås på vem som ska använda soffan.